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Registros recuperados : 108 | |
5. | | CARDOSO, M. S.; MARCELINO, F. C.; BARROS, E. G. de. Validação Ddos genes da W-gliadina e da glutenina como referências endógenas para a detecção e quantificação e resíduos de transgênicos em trigo (Triticum aestivum). In: CONGRESSO BRASILEIRO DE BIOSSEGURANÇA, 5.; SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE PRODUTOS TRANSGÊNICOS, 5.; SEMINÁRIO DE BIOENERGIA, 1.; SIMPÓSIO DE POPULARIZAÇÃO DA BIOTECNOLOGIA, 2.; MOSTRA DE BIOTECNOLOGIA PARA A SOCIEDADE, 1., 2007, Ouro Preto, MG. Anais dos eventos... Rio de Janeiro: Associação Nacional de Biossegurança, 2007. p.121. Biblioteca(s): Embrapa Soja; Embrapa Trigo. |
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6. | | SOUZA, T. L. P. O.; ALZATE-MARIN, A. L.; FALEIRO, F. G.; BARROS, E. G. de. Pathosystem common bean-uromyces appendiculatus: host resistance, pathogen specialization, and breeding for rust resistance. Pest Technology, v. 2, n. 2, p. 56-69, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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7. | | SANTOS, S. G.; MOREIRA, M. A.; SILVA, D. J. H da; BARROS, E. G. de. Diversidade genética de acessos de tomateiro no banco de germoplasma de hortaliças da Universidade Federal de Viçosa com base em dados morfológicos. In: CONGRESSO NACIONAL DE BOTÂNICA, 55.; ENCONTRO REGIONAL DE BOTÂNICOS DE MG, BA, ES, 26., 2004, Viçosa. Conservação bioprospeccção e biotecnologia: [livro de resumos]. Viçosa: Sociedade Botânica do Brasil: Universidade Federal de Viçosa, 2004. CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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9. | | MARCELINO, F. C.; BARROS, E. G. de; GUIMARÃES, M. F. C. Detection and quantificiation of Roundup Ready soybean residues in sausage samples by conventional and real-time PCR. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE BIOSSEGURANÇA, 5.; SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE PRODUTOS TRANSGÊNICOS, 5.; SEMINÁRIO DE BIOENERGIA, 1.; SIMPÓSIO DE POPULARIZAÇÃO DA BIOTECNOLOGIA, 2.; MOSTRA DE BIOTECNOLOGIA PARA A SOCIEDADE, 1., 2007, Ouro Preto, MG. Anais dos eventos... Rio de Janeiro: Associação Nacional de Biossegurança, 2007. p. 122. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
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12. | | SCHUSTER, I.; QUEIROZ, V. T. de; TEIXEIRA, A. I.; BARROS, E. G. de; MOREIRA, M. A. Determinação da pureza varietal de sementes de soja com o auxílio de marcadores moleculares microssatélites. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 39, n. 3, p. 247-253, mar. 2004 Título em inglês: Determination of genetic purity of soybean seeds with the aid of microsatellite molecular markers. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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16. | | MORAES, R. M. A. de; CRUZ, C. D.; BARROS, E. G. de; MOREIRA, M. A. Genetic divergence in soybean parents for backcrossing programs. Crop Breeding and Applied Biotechnology, Viçosa, MG, v. 5, n. 3, p. 340-347, Sept. 2005. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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17. | | CERVIGNI, G. D. L.; SCHUSTER, I.; SEDIYAMA, C. S.; BARROS, E. G. de; MOREIRA, M. A. Inherit ance pattern and selection criteria for resistance to soybean cyst nematode races 3 and 9. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 42, n. 10, p. 1413-1419, out. 2007 Título em português: Padrão de herança e critérios de seleção para resistênciaàs raças 3 e 9 do nematóide-de-cisto-da-soja. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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18. | | RIBEIRO, C. A. G.; TANURE, J. P. M.; MACIEL, T. E. F.; BARROS, E. G. de. Molecular characterization of soybean cultivars by microsatellite markers with universal tail sequence. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 3, p. 270-279, mar. 2013. Título em português: Caracterização molecular de cultivares de soja por meio de marcadores microssatélites com sequência de cauda universal. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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20. | | PINTO, M. de O.; GOOD-GOD, P. I. V.; MOREIRA, M. A.; BARROS, E. G. de. Associação de marcadores moleculares SNP com o conteúdo de ácido linolênico em sementes de soja. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 48, n. 3, p. 263-269, mar. 2013. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo; Embrapa Unidades Centrais. |
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Registros recuperados : 108 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Milho e Sorgo. |
Data corrente: |
24/01/2006 |
Data da última atualização: |
29/05/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
VILARINHOS, A. D.; BARROS, E. G. de; PAIVA, E.; SEDIYAMA, C. S.; MOREIRA, M. A. |
Afiliação: |
EMBRAPA-CNPMS. |
Título: |
Use of the random amplified polymorphic DNA technique to characterize soybean (Glycine max (L.) Merrill) genotypes. |
Ano de publicação: |
1994 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Genética, Ribeirão Preto, v. 17, n. 3, p. 287-290, 1994. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
We have started a breeding program to genetically eliminate. the lipoxygenase isozymes (LOX) from soybean seeds. These enzymes are believed to be lhe main cause of off-flavors in soybean products. LOX are present in the seed as three isozymes encoded by Ihree different genes, which are inherited in a simple mendelian fashion. Mutants lacking each one of these isozymes have been identified in the world gennplasm. To introduce Ihese null ali eles into lhe Brazilian variety Cristalina, three mutant progenitors were chosen PI 408.251 (LOX 1 minus), PI 86.023 (LOX2 minus), and Ichigowase (LOX3 minus). The random amplified polymorphic DNA (RAPD) technique was used to characterize these progenitors, as well as lines lacking LOXI (CRI), LOX3 (CR3), LOXI and 3 (CRI,3), and LOX2 and 3 (UFV 91-263, UFV91-401 and UFV 91-717). The results enabled us to establish lhe fmgerprint of each genotype and the genetic distances among them. |
Thesagro: |
Glycine Max; Melhoramento genético vegetal; Soja. |
Thesaurus NAL: |
Plant breeding. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/50798/1/Use-random.pdf
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Marc: |
LEADER 01626naa a2200217 a 4500 001 1471630 005 2018-05-29 008 1994 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aVILARINHOS, A. D. 245 $aUse of the random amplified polymorphic DNA technique to characterize soybean (Glycine max (L.) Merrill) genotypes.$h[electronic resource] 260 $c1994 520 $aWe have started a breeding program to genetically eliminate. the lipoxygenase isozymes (LOX) from soybean seeds. These enzymes are believed to be lhe main cause of off-flavors in soybean products. LOX are present in the seed as three isozymes encoded by Ihree different genes, which are inherited in a simple mendelian fashion. Mutants lacking each one of these isozymes have been identified in the world gennplasm. To introduce Ihese null ali eles into lhe Brazilian variety Cristalina, three mutant progenitors were chosen PI 408.251 (LOX 1 minus), PI 86.023 (LOX2 minus), and Ichigowase (LOX3 minus). The random amplified polymorphic DNA (RAPD) technique was used to characterize these progenitors, as well as lines lacking LOXI (CRI), LOX3 (CR3), LOXI and 3 (CRI,3), and LOX2 and 3 (UFV 91-263, UFV91-401 and UFV 91-717). The results enabled us to establish lhe fmgerprint of each genotype and the genetic distances among them. 650 $aPlant breeding 650 $aGlycine Max 650 $aMelhoramento genético vegetal 650 $aSoja 700 1 $aBARROS, E. G. de 700 1 $aPAIVA, E. 700 1 $aSEDIYAMA, C. S. 700 1 $aMOREIRA, M. A. 773 $tRevista Brasileira de Genética, Ribeirão Preto$gv. 17, n. 3, p. 287-290, 1994.
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Registro original: |
Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS) |
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